VUURSCHALEN

Vuurschalen worden al eeuwen lang gebruikt als warmtebron. Natuurlijk voor de heerlijke stralingswarmte maar ook als instrument om eten te verwarmen. De Vuurschaal is een decor stuk in de tuin en een prachtige haard voor de zomeravonden.

Tuinhaard.Com heeft zeer solide gietijzeren vuurschalen in het assortiment die van de juiste materialen zijn gemaakt. Hierdoor bieden ze gegarandeerd jarenlang stookplezier

Wat bepaald de kwaliteitsverschillen tussen vuurschalen?

U bent natuurlijk op zoek naar een mooie sterke vuurschaal. Op diverse websites worden vuurschalen in verschillende soorten en maten aangeboden. Wat altijd lastig op een foto is te zien zijn de kenmerkende producteigenschappen. De veelal goedkope vuurschalen en tuinhaarden bij bouwmarkten en tuincentra zijn van een zeer dun materiaal gemaakt. Dit bepaald de duurzaamheid en bepaalt of de haard al na één seizoen doorroest! Let dus op het gewicht van de vuurschaal of tuinhaard. Onze vuurschaal van Ø80 cm is 8mm dik en weegt +- 30 kg van massief ijzer. Let hier dus op bij de productspecificaties als u gaat vergelijken.

Wat zijn de afwerkingmogelijkheden van de vuurschalen van Tuinhaard.com?

De vuurschalen worden standaard in blank gietijzer geproduceerd. Dit is een blank metaal welke na enige tijd de bekende roestbruine kleur geeft. Het is ook mogelijk dat wij de vuurschaal behandelen met een zwarte hittebestendige coating. Deze verflaag geeft bescherming tegen de invloeden van hitte en weer. Het is dan wel noodzakelijk dit periodiek te herhalen met de spuitbus die in onze webwinkel verkrijgbaar is. In beide gevallen geven wij een garantie van 5 jaar op doorroesten!